Menu

THERAPIE

FYSIOTHERAPIE

De fysiotherapeut is de specialist in beweging.
Fysiotherapie is er op gericht u zo goed mogelijk te laten bewegen.

fysiotherapie-300x170

 

 

 

 

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.
Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.
Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten.

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleegtehuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis.
Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer.
Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

U kunt een afspraak met een van onze fysiotherapeuten  maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).

MANUELE THERAPIE

Manueel therapeuten, zijn fysiotherapeuten, die naast de opleiding fysiotherapie als aanvulling een erkende opleiding manuele therapie hebben gevolgd met een gemiddelde duur van vier jaar.

Manuele therapie als specialisatie van fysiotherapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. De behandeling bestaat naast mobilisatie en manipulatie van gewrichten tevens uit het geven van instructies en adviezen.

manuele-therapie-300x200

 

 

 

 

 

Wanneer naar een manueel therapeut?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden.

Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut behandelt:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • heupklachten

manuele-therapie1-300x200

 

 

 

 

 

U kunt een afspraak met een van onze  manueel  therapeuten  maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).

       
David Franke                                                  Vincent de Vos

MANUELE LYMFEDRAINAGE / OEDEEMTHERAPIE

Oedeemtherapie wordt ingezet als u last heeft van abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Heeft u (borst)kanker, een borstoperatie ondergaan,  littekens of lymfoedeem  als gevolg van bestraling, chemotherapie, een operatieve ingreep of een ongeval, dan kan oedeemtherapie geschikt zijn voor u.

Bij de vochthuishouding in ons lichaam is, naast de bloedcirculatie, het lymfesysteem van groot belang. Het lymfesysteem zorgt vooral voor filtering en afvoer van vocht en vervult tevens een belangrijke functie in het immuunsysteem met de productie van witte bloedcellen.

Een verstoring van dit systeem kan aangeboren (primair) of verworven (secundair) zijn. Er ontstaat dan een oedeem, dit is een abnormale vochtophoping in het weefsel. Het evenwicht tussen de aanvoer en afvoer van het vocht is verstoord. Een secundair oedeem kan ontstaan t.g.v. een ziektebeeld, status na een trauma of na een operatie, waarbij lymfevaten en/of klieren beschadigd of verwijderd zijn. Dit kan o.a. de volgende klachten opleveren;

  • Moe gevoel
  • Zwaar gevoel
  • Gespannen gevoel, alsof er een band zit
  • Pijn
  • Tintelingen
  • Functieverlies

De Behandeling

Wij maken gebruik van de Manuele Lymfedrainage volgens de Methode Vodder/Asdonk. Dit zijn zachte ritmische spiraalvormige handgrepen om het lymfetransport te stimuleren.  De behandeling werkt middels het reguleren van de waterhuishouding drainerend, maar ook indirect stress verlagend vanwege de rustige manier van werken in een ontspannen omgeving.

Daarnaast wordt er ook voorlichting en advies gegeven, kan er gebruik worden gemaakt van lymfe-taping en worden behandelingen ondersteund met oefentherapie. Indien nodig kan er compressie worden toegepast middels zwachtelen of het aanmeten van een bandage. In een later stadium van de behandeling kunnen steunkousen worden aangemeten.

Voor verdere informatie betreffende de toegepaste werkwijze en verdere indicaties verwijzen wij graag naar de volgende sites;

www.vodderschool.be

www.MLDV.org

www.wittgensteiner-lehrinstitut.de.

U kunt een afspraak met een van onze oedeem therapeuten maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen)


Susan Resing

MEDICAL TAPING

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

De tape heeft een dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn.

Medical taping wordt ingezet als aanvulling op de fysiotherapeutische behandeling of tijdens de revalidatie. Deze fel gekleurde tape wordt steeds populairder mede omdat de positieve werking door velen ervaren wordt. Deze tape heeft geen fixerende werking; bewegingen zijn ongeremd en blijven volledig mogelijk.

Medical Taping wordt in de praktijk vaak gebruikt om het onderstaande te bereiken:

  • Vermindering van de pijn
  • Vermindering van de zwelling
  • Verbetering van de houding
  • Verbetering van de functie
  • Verbetering van de bloed en lymfcirculatie

1-237x300

 

 

 

 

 

 

 

Het is goed toepasbaar bij o.a.:

  • verstuiking / kneuzing van o.a. enkel, knie, elleboog en schouders
  • lokale vochtophoping / zwelling
  • spier- en peesletsels, o.a. tenniselleboog
  • mechanische correctie van de knieschijf
  • Houdingsverbetering
  • littekenbehandeling o.a. na operaties

Roswieta Simon

Bram Kuijpers

Susan Resing

Brian Vromen

SHOCKWAVE THERAPIE

Shockwave therapie is een behandeling waarbij er door middel van een behandelkop ‘schokgolven’ op de klacht worden gericht. De shockwaves veroorzaken in het lichaam een biologisch effect. Shockwaves stimuleren weefselherstel, vergruizen verkalkingen, stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie, waardoor pijnklachten bestreden worden.

Shockwave  therapie is dé behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Daarnaast is shockwave therapie wetenschappelijk bewezen effectief.

shockwave therapie is goed toepasbaar bij o.a. ;

  • Hielspoor (hielpijn) pijn onder de voet
  • Chronische schouderklachten met of zonder kalkafzetting
  • Pijn net onder de knieschijf
  • Achillespeesklachten
  • Tennis- of golferselleboog
  • Littekenweefsel

Shockwave-therapie-300x200

 

 

 

 

 

 

U kunt een afspraak voor Shockwave maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).

ECHOGRAFIE

Met echografie  kunnen opnamen gemaakt worden van het houding- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn we  in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Echografie is een prachtige onderzoeksvorm en in handen van onze geoefende fysiotherapeut een zinvolle methode voor aanvullende diagnostiek.

U kunt een afspraak voor echografie maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Susan Resing

MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Wilt u meer bewegen, fitter worden en werken aan uw gezondheid,  dan is medische trainingstherapie bij Fysiotherapie Keijsers iets voor U!

Medische trainingstherapie is ontwikkeld in Scandinavië en betreft een oefentherapie, waarbij u met behulp van een voor u speciaal ontwikkeld oefenschema op een verantwoorde manier traint  aan het houding- en bewegingsapparaat.

Hoe gaan we te werk

Bent u bij ons in behandeling geweest voor fysiotherapeutische zorg en wilt u doorgaan met actief bezig zijn, dan kan de behandelend fysiotherapeut samen met u een oefenprogramma samenstellen en kunt u ingepland worden in een MTT groep.

Indien u als niet patiënt voor de eerste keer komt, dan zal een afspraak gemaakt worden om een individuele intake af te nemen. In deze intake zal aandacht besteed worden aan uw persoonlijke verwachtingen en trainingsdoelen, eventuele aanwezige lichamelijke beperkingen en uw huidige gezondheidstoestand.

De trainingen duren een uur en zijn op vaste dagen en tijden. De groepen bestaan uit maximaal 10 personen en elke groep heeft zijn eigen therapeut.

Tijden MTT Munstergeleen

Dinsdag :                  19.00-20.00

Woensdag:               09:00-10:00 , 10.30-11.30

Donderdag:              09.00-10.00

Vrijdag:                      09.00-10.00, 10.00-11.00

Fysio_27-11-17_Roger-Coenders-Fotografie-0018-300x200

 

 

 

 

 

Tijden MTT Klimmen

Maandag                  08.30-09.30

Woensdag:               09:00-10:00, 10.00-11.00

Donderdag:              09.00-10.00 , 10.00-11.00, 16.30-17.30

 

 

Graag zijn wij bereid u persoonlijk uitleg en informatie te verstrekken. Wanneer u besluit tot aanmelden, zal persoonlijk met u een afspraak gemaakt worden voor de intake. Dit kan door middel van een online aanmelding maar u kunt ons ook bellen op telefoonnummer 046-4514878 (locatie Munstergeleen) of 043-4073933 (locatie Klimmen).