Menu

LICHAAMSKLACHTEN

CLAUDICATIO INTERMITTENS, FYSIOTHERAPIE BIJ VAATKLACHTEN

U kunt een afspraak met onze gespecialiseerde therapeut maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).

Na een stukje lopen komt pijn, kramp of vermoeidheid in uw been opzetten. Steeds moet u even stilstaan om de pijn te laten zakken, alvorens verder te kunnen lopen. Deze symptomen kunnen wijzen op Claudicatio Intermittens, beter bekend als ‘etalagebenen’. De klachten ontstaan doordat bij etalagebenen de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd zijn.
De vernauwing zorgt voor een verminderde aanvoer van bloed en dus van zuurstof naar de beenspieren. Dat zorgt voor pijnklachten tijdens het lopen, in uw voet, kuit, dijbeen of bilregio, afhankelijk van de plaats van de bloedvat(en)vernauwing.
Het is echter ook mogelijk dat de klachten pas merkbaar worden als u sneller gaat lopen, fietst, bergop of trap loopt, of op moeilijker begaanbaar terrein loopt, zoals in het bos of op het strand.

Behandeling
Vanwege pijnklachten bent u geneigd minder te bewegen waardoor de klachten kunnen toenemen en de loopafstand aanzienlijk beperkt. Als fysiotherapeut, helpen wij u om in beweging te blijven, om zodoende de problemen door etalagebenen te verminderen in uw dagelijkse leven. Samen streven wij naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid.

Het geven van de juiste informatie en goede voorlichting is een essentieel onderdeel van onze fysiotherapeutische behandeling bij Claudicatio Intermittens.
Om blijvend resultaat te boeken, draagt soms een verandering in uw levenswijze bij aan een positief resultaat.

Fysiotherapie Keijsers is aangesloten bij het ClaudicatioNetwerk. Het ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden wordt aangeboden door gespecialiseerde oefen- en fysiotherapeuten. Deelnemen aan ClaudicatioNet betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transpartante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen. Oefen- en fysiotherapeuten die lid zijn van ClaudicatioNet worden daarom extra bijgeschoold tot claudicatiotherapeut. Elke claudicatiotherapeut beschikt over een portfolio (een web-based visitekaartje), dat publiekelijk zichtbaar is voor alle patiënten, verwijzers en andere therapeuten.

U kunt een afspraak met onze  gespecialiseerde  therapeut  maken door middel van online aanmelden  of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Roger Keijsers

SCHOUDERKLACHTEN

Heb jij last van schouderklachten? Kun jij de schouder moeilijk bewegen door pijnklachten? Schouderklachten kunnen ontstaan na lange en/of te zware belasting. Meestal gaat het om pijn in en rond het schoudergewricht. De bewegingsmogelijkheden van de schouder kunnen dan beperkt zijn. Schouderpijn is zeer vervelend waardoor jij in sommige gevallen beperkt wordt in het uitvoeren van je dagelijkse activiteiten Schouderpijn kan verschillende oorzaken hebben, immers er zijn veel verschillende soorten schouderklachten. Veel voorkomende oorzaken van schouderklachten zijn o.a. een slijmbeursontsteking, Frozen shoulder, schouderinstabiliteit, schouderimpingement en schouderluxatie.

Fysiotherapie Keijsers is aangesloten bij de vereniging Schouder Netwerk Oostelijk Zuid Limburg (SOZL). Deze bestaat uit een groep fysiotherapeuten die vanuit hun persoonlijke interesse een specialisatie hebben opgebouwd op het gebied van schouderdiagnostiek en schouderrevalidatie. De vereniging heeft als doel de kwaliteit van het fysiotherapeutisch handelen bij patiënten met schouderaandoeningen te optimaliseren. Hiertoe wordt een specifiek scholingstraject gevolgd en vindt er vijf maal per jaar intercollegiale toetsing plaats.

Voor meer informatie: http://www.schoudernetozl.nl/

2-300x114

 

 

 

U kunt een afspraak met onze  gespecialiseerde  therapeut  maken door middel van online aanmelden  of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Roger Keijsers

COPD

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). COPD is een verzamelnaam voor Chronische bronchitis en Longemfyseem.

Als u COPD heeft ademt u moeilijker omdat uw longen beschadigd zijn. U heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

Uw longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Vergelijk het met een tankwagen waar zo’n tienduizend liter zuurstof in kan. Een gezonde volwassene heeft ongeveer die hoeveelheid zuurstof per dag nodig. Bij COPD lukt het soms maar om een halve tankwagen per dag in- en uit te ademen.

Uit onderzoek blijkt dat COPD patiënten baat hebben bij fysiotherapie. Ze leren beter hun ademhaling te beheersen, slijm los te werken en op te hoesten. Maar vooral is het verbeteren van de conditie door conditie en krachttraining belangrijk. Door versterking van het lichaam vermindert de kans op complicatie als aanvallen van ernstige benauwdheid en longontstekingen waarvoor vaak ziekenhuisopname nodig is. Iedere patiënt heeft zijn of haar eigen voorgeschiedenis en ziekteproces. De fysiotherapie die daarvoor nodig is, is maatwerk: per patiënt wordt bekeken wat de beste trainingsvorm is.

Bram Kuijpers en Roswieta Simon zijn longfysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in de revalidatie van Coronapatienten.  Zij zijn beide lid van het landelijk Chronisch Zorgnet.

COPD-300x200

 

 

 

 

 

U kunt een afspraak met onze gespecialiseerde therapeute  maken door middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Roswieta Simon

Bram Kuijpers

REUMATOÏDE ARTRITIS (RA)

Deze aandoening wordt gekenmerkt door heftige ontstekingen in de gewrichten. Het gaat hier om een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem zich tegen de gezonde cellen van het lichaam keert. Daarbij ontstaan ontstekingen zonder dat er een schadelijk virus of een bacterie aan te pas komt (een zgn. ‘steriele’ ontsteking). In het geval van reumatoïde artritis vallen de afweercellen de slijmvliezen (synovia) aan, die de binnenkant van de gewrichten bekleden. Daardoor ontstaan chronische ontstekingen, die op termijn ook het kraakbeen, gewrichten, pezen en spieren kunnen beschadigen. De oorzaak van reumatoïde artritis is nog geheel onbekend.

De symptomen van reumatoïde artritis  zijn pijn, zwelling en (ochtend)stijfheid in de gewrichten. Deze worden veroorzaakt door een verdikking van de gewrichtsslijmvliezen. De verdikking is een gevolg van een extreme toename van het aantal cellen door de ontsteking. De ontsteking zorgt er namelijk voor dat de cellen in het slijmvlies zich ongebruikelijk vaak gaan vermenigvuldigen (hyperplasie). Door de verdikking van de slijmvliezen worden deze minder doorlaatbaar voor vocht vanuit de bloedvaten. Dit kan resulteren in een abnormale hoeveelheid gewrichtsvloeistof (lees hierover meer onder Wat is gewrichtsvloeistof?’) en een verstoorde hydrostatische druk in het gewricht. Deze verschijnselen kunnen ook weer nieuwe ontstekingen veroorzaken en de pijn versterken. Op den duur kunnen er ook ‘reumaknobbels’ ontstaan. Deze komen vooral voor op de handen en ellebogen.

Het gaat hier om een progressieve ziekte. Dat betekent, dat de symptomen na verloop van tijd verergeren. Er kan blijvende schade aan de gewrichten ontstaan, als reumatoïde artritis niet tijdig en adequaat wordt behandeld. Bij 75 procent van de patiënten zijn al na een paar jaar op röntgenfoto’s gewrichtsbeschadigingen zichtbaar. Daarom is het belangrijk om de symptomen van reumatoïde artritis tijdig te herkennen, zodat zo snel mogelijk met de behandeling gestart kan worden.

De behandeling is erop gericht om het immuunsysteem dusdanig af te remmen, dat de ontstekingen in de gewrichten stoppen. Daarbij is het belangrijk, dat de weerstand tegen ziekteverwekkers wel in stand blijft. De arts zal in veel gevallen ontstekingsremmende pijnstillers voorschrijven. Indien u problemen met bewegen heeft kun u doorverwezen worden naar de fysiotherapeut.

De fysiotherapeut adviseert, begeleidt en behandelt u bij allerlei lichamelijke klachten. Uw fysiotherapeut geeft voorlichting over en begeleiding bij het bewegen en bij het uitvoeren van uw dagelijkse routine-activiteiten (zoals lopen, eten en aankleden). U leert verantwoord bewegen en zo goed mogelijk omgaan met reuma. Meestal krijgt u oefentherapie om uw spieren soepel te maken en te houden en om uw conditie te verbeteren. De fysiotherapeut geeft u instructies over oefeningen die u kunt doen.

U kunt een afspraak met onze  gespecialiseerde  therapeute maken door middel van online aanmelden  of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Roswieta Simon

HARTKLACHTEN

Een hartoperatie of een hartinfarct kan uw leven drastisch beïnvloeden. Na zo’n gebeurtenis kost het tijd om te herstellen, zowel lichamelijk als mentaal. Dit herstel wordt ook wel hartrevalidatie genoemd.

 Wie komt in aanmerking voor hartrevalidatie:

  • Mensen die in het ziekenhuis hebben gerevalideerd na een hartoperatie of hartinfarct en hier onder begeleiding van een fysiotherapeut verder mee willen gaan.
  • Mensen die na een hartoperatie of hartinfarct direct in onze praktijk willen revalideren, omdat ze liever niet eerst in het ziekenhuis het revalidatietraject willen volgen.
  • Mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Tijdens de hartrevalidatie komen verschillende zaken aan bod. Het programma bestaat uit een trainings- en begeleidingsgedeelte, gericht op:

  • Lichamelijk herstel
  • Wegnemen van eventuele bewegingsangst
  • Leefstijlbevordering
  • Werkhervatting
  • Hervatting sport en/of hobby

Voordat begonnen wordt met het trainen, zal er een intake plaatsvinden. Deze intake zal bestaan uit een oriënterend gesprek, gevolgd door enkele metingen en fysieke testen. Doel van de intake is het opstellen van een individueel trainingsdoel en het vaststellen van het beginniveau. Na de intake zal uw fysiotherapeut een trainingsschema opstellen, dat aan uw wensen en fysieke gesteldheid zal voldoen.

Voor hartrevalidatie kunt u een afspraak  maken met één van onze fysiotherapeuten door  middel van online aanmelden of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).

 

HOOFDPIJN

Hoofdpijn komt veel voor in vele maten en soorten. Bij een deel daarvan ligt de oorzaak in het houdings- en bewegingsapparaat. Het kan gaan om blokkades in de nek, een verkeerde houding, spierspanningen en/of spanningen in het algemeen.

Daarom is een goed onderzoek door onze manueel therapeuten van groot belang. Daarna bespreken we samen met u ons voorstel voor het behandelplan. Logo-Zuyderland

Door een jarenlange samenwerking met hoofdpijnpoli Zuyderland en participatie in een hoofdpijnnetwerk voor manueel therapeuten werkzaam aan hoofdpijnpoli’s, is er veel expertise op dit gebied binnen onze praktijk.

U kunt een afspraak met onze  gespecialiseerde  therapeut  maken door middel van  online aanmelden  of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Vincent de Vos

CENTRAAL NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN

Het aantal mensen met een centraal neurologische aandoening in Nederland is groot en zal de komende decennia nog eens fors toenemen. In de paramedische begeleiding van mensen met Centraal Neurologische Aandoeningen (CNA)  zijn vele wegen die naar Rome leiden. Het is de kunst om samen met de cliënt het juiste behandelplan op te stellen.

De meest voorkomende CNA zijn: Multiple Sclerose, CVA, Dementie en Parkinson.

Fysiotherapie bij centraal neurologische aandoeningen (CNA).
Binnen onze praktijk bestaat een grote kennis over en ruime ervaring met centraal neurologische aandoeningen. Wij kunnen u ondersteunen in de revalidatie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat blijven trainen om het bewegingsapparaat in optimale conditie te houden helpt om achteruitgang  tegen te gaan.

Onze gespecialiseerde therapeut is lid van MS Zorg Nederland, CVS netwerk en ParkinsonNet, CVA netwerk.

Logo-MS-Zorg-Nederland-300x64

 

 

Logo-ParkinsonNet

 

 

 

U kunt een afspraak met onze  gespecialiseerde  therapeut  maken door middel van online aanmelden  of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Vincent de Vos

KAAKKLACHTEN

Kaakklachten zijn klachten die te maken hebben met het niet goed functioneren van de kaken, met name de kauwspieren en het kaakgewricht. Pijnklachten betreffen meestal de kauwspieren, ook wel myogene kaakpijn genoemd, maar de pijn of stoornissen kunnen zich ook voordoen in het kaakgewricht. Stoornissen in het kaakgewricht uiten zich in kaakgewrichtsgeluiden of problemen met het bewegen van de onderkaak. Kaakklachten kunnen het dagelijkse functioneren danig beïnvloeden. In welke mate dat het geval is, is afhankelijk van veel factoren en vooral individueel bepaald.

Binnen onze praktijk werken we samen met mw. Rooyer van Mondzorg Munstergeleen en logopedisten .

Heeft u kaakklachten dan kunt u een afspraak maken door middel van online aanmelden  of door te bellen met telefoonnummer 046 – 45 14 878 (locatie Munstergeleen) of 043 – 40 73 933 (locatie Klimmen).


Vincent de Vos

Bram Kuijpers (orofaciaal therapeut)